ViktVäktarna - Ceviche med lax och räkor

Ceviche med lax och räkor

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En superfräsch och god ceviche med lax, räkor, blomkål, avokado, mango och en massa annat gott. Givetvis lime, vitlök och koriander också! Ät som en lätt lunch eller en läcker förrätt.

Ingredienser

Lime

3 st

Olivolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Lax

500 g, gärna salma

Skalade räkor

300 g

Blomkål

¼ medelstor(t)/medelstora

Avokado

1 liten(t)/små

Mango

1 st

Gurka

1 bit(ar)

Paprika

1 st, röd

Salladslök

4 st

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Lägg pressad limesaft, olja och vitlök i en mixer och kör helt slät. Skiva chili tunt och blanda ner.
  2. Skiva lax tunt och lägg tillsammans med räkor i en skål. Häll på limemarinaden.
  3. Dela blomkål i buketter och hyvla sedan tunt med en mandolin, lägg i iskallt vatten.
  4. Skiva avokado och mango tunt och tärna gurka och paprika smått. Strimla salladslök och jalapeño tunt.
  5. Lägg upp alla grönsaker och nästan all koriander på ett stort fat, lägg på räkor och lax och ringla över marinaden. Toppa med resterande koriander.