ViktVäktarna - Champinjonfylld spättafilé med pressad sötpotatis

Champinjonfylld spättafilé med pressad sötpotatis

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Då hälsar vi 1970-talet välkommet till 2020-talet med denna krämiga, klassiska, men något uppdaterade rätt. Spättafiléroulader fyllda med en svampkräm serveras med pressad sötpotatis. Peace, love and spätta!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Champinjoner

250 g

Lök

1 liten(t)/små, gul

Margarin flytande 80%

1 tsk

Torra kryddor

1 tsk, örtagårdskrydda

Fraiche 8%

1 dl

Rödspätta

600 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fiskfond

1 msk

Olivolja

1 tsk

Brysselkål

250 g

Spenat, färsk

70 g

Citron

1 st

Stenbitsrom (caviar)

50 g

Timjan

1 msk

Instruktioner

  1. Koka sötpotatis.
  2. Skiva champinjoner och hacka lök.
  3. Värm margarin i en panna och stek svampen till fin färg på medelvärme. Vänd ner löken mot slutet och sänk värmen. Låt den bara precis mjukna. Tillsätt örtagårdskrydda och fraiche. Mixa till en slät kräm. Tillsätt ev. lite vatten för smidig konsistens. Smaka av med salt och peppar
  4. Salta och peppra lätt runt om fiskfiléerna. Bre ut svampkrämen på filéerna, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form.
  5. Koka upp matlagningsbas och fond och häll över fisken. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter.
  6. Hetta upp olja i en panna och stek brysselkål. Ta från värmen och vänd ner spenat. Riv över citronskal.
  7. Pressa sötpotatisen.
  8. Toppa fisken med rom och timjan och servera med pressad sötpotatis, brysselkål och citronklyftor.