Champinjonfylld spättafilé med pressad sötpotatis
8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Då hälsar vi 1970-talet välkommet till 2020-talet med denna krämiga, klassiska, men något uppdaterade rätt. Spättafiléroulader fyllda med en svampkräm serveras med pressad sötpotatis. Peace, love and spätta!
Ingredienser
Sötpotatis okokt
800 g
Champinjoner
250 g
Lök
1 liten(t)/små, gul
Margarin flytande 80%
1 tsk
Torra kryddor
1 tsk, örtagårdskrydda
Fraiche 8%
1 dl
Rödspätta
600 g
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2½ dl
Fiskfond
1 msk
Olivolja
1 tsk
Brysselkål
250 g
Spenat, färsk
70 g
Citron
1 st
Stenbitsrom (caviar)
50 g
Timjan
1 msk