Foto av Cheeseburgare med coleslaw från WW ViktVäktarna

Cheeseburgare med coleslaw

16
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns inte mycket som slår en riktigt fin och saftig burgare. I detta recept serveras den med en härlig coleslaw. Vattnas det i munnen? Testa den!

Ingredienser

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or), gärna surdeg

Nötfärs 10%

600 g

Cheddarost 35%

4 skiva(or)

Sallad

1 dl, maché

Tomat

1 st, bifftomat

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Gräddfil 12%

1 dl

Majonnäs 80%

1 msk

Chilisås, tomat

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vitvinsvinäger

1 msk

Vitkål

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, chilisås, pressad vitlök och vinäger i en stor skål. Strimla vitkål. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och riv moroten. Lägg grönsakerna i skålen. Salta, peppra och blanda runt. Ställ coleslawen i kylen tills det är dags för servering.
  2. Grilla bröden i en räfflad panna. Dela färsen i 4 lika stora delar och forma till hamburgare. Salta och peppra ytan ordentligt och grilla i en rykande räfflad panna. Vänd burgarna efter 3-4 minuter, lägg på ostskivorna och grilla 3-4 minuter till.
  3. Bygg ihop en superburgare med sallad, skivad tomat, burgare och toppa med coleslaw.