ViktVäktarna - Jordnötscheesecake

Jordnötscheesecake

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
För alla oss som inte får nog av cheesecake kommer här en ny variant som spinner vidare på den amerikanska klassiska kombon PB&J (jordnötssmör och sylt). Vi snackar alltså en cheesecakesmet med jordnötssmör på en vaniljbotten. Och så sylt däremellan.

Ingredienser

Margarin 60%

2 msk

Vaniljdrömmar (småkaka)

150 g

Färskost 11%

200 g

Jordnötssmör, utan socker

60 g

Socker

60 g

Ägg

1 st

Vaniljpulver

¼ tsk

Sylt

1 dl, björnbär

Vaniljdrömmar (småkaka)

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält margarin.
  3. Lägg kakorna i en matberedare och kör till smulor. Tillsätt margarin och blanda ihop. Tryck ut i en kvadratisk form (20x20 cm) och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop färskost och jordnötssmör med en elvisp. Vispa ner socker, ägg och vaniljpulver.
  5. Bre ut sylt på kakbottnen och häll över ost- och jordnötssmeten. Krossa 1 vaniljkaka och strö över smulorna. Sätt in i ugnen tills den stelnat, ca 15 minuter. Låt svalna 30 minuter och ställ sedan in i kylen tills den kallnat helt. Skär upp i 16 bitar.

Anteckning

Kakorna håller bra upp till 2 dagar i en lufttät förpackning i kylen och 1 månad i frysen. Om du fryst dem, låt tina upp i kylen kvällen innan de ska ätas.