Chicken kung pao
10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassiker från sichuanköket i Kina fullproppad med härliga smaker; ingefära, vitlök, jordnötsolja, chili flakes och inte minst sichuanpeppar.
Ingredienser
Kycklinglårfilé
400 g
Vitlök
3 klyfta(or)
Ingefära
½ msk, finhackad
Salladslök
3 st
Jordnötsolja
2 msk
Chili flakes
½ msk
Peppar
2 tsk, sichuanpeppar
Jordnötter osaltade
30 st
Pak choi
4 st
Japansk soja
2 tsk, ljus
Sherry 17%
1 tsk
Potatismjöl
1½ tsk
Vatten
1 msk
Salt
1 tsk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja
2 tsk, ljus
Sesamolja
1 tsk
Hönsbuljongtärning
1 st, smulad
Potatismjöl
1 tsk