ViktVäktarna - Chicken nuggets med karibisk salsa

Chicken nuggets med karibisk salsa

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ljuvligt frasigt panerade chicken nuggets får ju vilken vuxen som helst att känna sig som ett barn på julafton! Serverade med en syrlig ananas- och mangosalsa. Dessa görs i en airfryer, men saknar du en sådan i ditt kök funkar det fint att tillaga dem i ugnen också, ca 10 minuter på 200°.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

400 g

Ägg

2 st

Kokosgurt 6%, naturell

1 dl

Panko ströbröd

2 dl

Salt

1 tsk

Kanel

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Cayennepeppar

1 krm

Råris, okokt

2 dl, snabbkokt

Ananas

250 g

Mango

250 g

Lök

1 stor(t)/stora, rödlök

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Salladslök

2 st

Lime

1 st

Olivolja

1 msk

Flingsalt

½ tsk

Instruktioner

  1. Dela kyckling i mindre bitar, ca 3x3 cm. Vispa upp ägg och blanda med kokosyoghurt.
  2. Blanda panko med salt, kanel, svartpeppar och cayennepeppar. Doppa kycklingbitarna först i äggröran och sedan i ströbrödet. Lägg åt sidan.
  3. Lägg bitarna med lite avstånd i airfryern och tillaga på 200° ca 8 minuter. Ta ut och vänd bitarna. Tillaga ytterligare 3-4 minuter. Ta ut de färdiga bitarna och håll varma under folie medan du tillagar resten av bitarna.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dela ananas och mango i mindre bitar, finhacka rödlök och chili och strimla salladslöken. Blanda ihop allt i en skål tillsammans med rivet skal och pressad saft från lime, olja och flingsalt.
  6. Servera kycklingbitarna med ris och salsa.