Foto av Chicken Tikka Masala från WW ViktVäktarna

Chicken Tikka Masala

6
Points®
Total tid
2 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik kyckling marinerad i currypasta och yoghurt. Serveras med råris, som har god smak och är dessutom väldigt nyttigt!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Currypasta

2 msk, typ Tikka Masala

Yoghurt naturell 0,5%

2 msk

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Lök

2 st, gul/gula, stora

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ msk

Koriander

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i 2x2 cm bitar. Blanda 2 msk currypasta och yoghurt i en skål. Lägg i kycklingen och låt det marinera minst 2 timmar i kyl. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den på bakplåtspapper och stek den klar i ugn, 200° ca 15 minuter. Tillaga ris enligt förpackning. Hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull, lägg i löken och bryn den tills den är gyllenbrun. Tillsätt resterande currypasta och vitlök, låt det fräsa försiktigt i 3 minuter. Slå i tomaterna, rör om ordentligt. Låt såsen koka i 15 minuter utan lock, rör om med jämna mellanrum så det inte bränner vid. Tillsätt den stekta kycklingen och grädde. Låt det koka 2 minuter, smaka av med hackad koriander. Servera med ris och sallad.