Foto av Chicken vindaloo från WW ViktVäktarna

Chicken vindaloo

9
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Många kryddor samsas för att få fram den rätta smaken på en Vindaloo. På många restauranger är Vindaloo den superstarka rätten som ingen vågar beställa, men i detta recept är hettan nedskruvad för att låta de goda smakerna komma fram.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Chilipeppar

2 st, röd/röda, heta

Rapsolja

1 msk

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Vatten

½ dl

Vitlök

4 klyfta(or)

Garam masala, utan socker

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Kanel

½ tsk

Tikka masala, utan socker

½ tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Ris, okokt

2 dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Honung

1 msk

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala och klyfta lök. Klyfta tomat och finhacka chili.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken på medelhög värme tills den börjar få färg. Lägg i cocktailtomater, konserverade tomater och vatten. Tillsätt chili, pressad vitlök, gurkmeja, spiskummin, kanel och garam masala. Salta och peppra och låt sjuda en stund.
  3. Skär kyckling i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda tills den är klar.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Blanda matlagningsyoghurt med honung.
  5. Toppa grytan med hackad koriander. Servera med ris och honungsyoghurt.