ViktVäktarna - Chili con carne med kycklingfärs

Chili con carne med kycklingfärs

4
Points®
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad och smakrik chili con carne gjord på kycklingfärs.

Ingredienser

Rapsolja

2 tsk

Kycklingfärs 5%

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

500 g

Vatten

2 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Ketchup

2 msk

Chili flakes

½ tsk

Cayennepeppar

2 krm

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Romansallad

1 st

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en panna och bryn färsen.
  2. Finhacka lök och vitlök. Blanda ner i pannan tillsammans med tomatpuré och låt fräsa med några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, ketchup, chili flakes och cayenne. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  4. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och smaka av med salt.
  5. Servera med strimlad sallad och en klick yoghurt.