ViktVäktarna - Chili con pasta

Chili con pasta

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Oj oj oj vilken suverän vardagsrätt detta är. Den går hur snabbt som helst, genererar minimal disk och nästan alla älskar den. Ett ganska säkert kort helt enkelt!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, gul

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 5%

400 g

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Kinesisk soja

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

5 dl

Köttbuljongtärning

2 st

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Instruktioner

  1. Hacka lök och paprika. Finhacka chili.
  2. Värm olja i en panna och bryn lök tillsammans med färs. Krydda med paprikapulver. Blanda ner paprika och chili och låt stek med liten stund. Blanda ner soja, krossade tomater, vatten och buljongtärningar, låt koka ett par minuter.
  3. Lägg i pastan och låt den sjuda under lock tills den är klar.

Anteckning

Den rökta paprikan har en ganska distinkt smak, gillar du inte det rökiga så byt den mot vanligt paprikapulver.