Foto av Chili och cayennewok från WW ViktVäktarna

Chili och cayennewok

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
God vardagsrätt med kyckling, svamp och purjolök. Pasta passar också bra till denna rätt.

Ingredienser

Äggnudlar okokta

100 g

Rapsolja

1 tsk

Kycklingbröstfilé

2 liten(t)/små, á 125 g

Lök

1 st, röd/röda

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

20 st, små

Grönsaksbuljong

1 dl

Japansk soja

1 tsk

Böngroddar

3 dl, färska

Fraiche 5%

1 dl

Ingefära

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Chilisås, tomat

1 msk

Chilipulver

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka nudlarna. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna med galler. Tärna filéerna fint och woka dem i oljan till ljus färg, peppra och salta lätt. Lägg strimlorna på gallret över pannan. Häll i resten av oljan och låt den bli varm. Woka sedan i tur och ordning rödlök och purjolök i fina strimlor och skivade champinjoner. Blanda allt i pannan, droppa över soja och smaka ev. av med mer peppar och salt. Blanda ner ingefära, cayennepeppar, chilipulver och chilisås i fraichen. Klicka på fraiche, skaka lätt på woken men rör inte om i den. Servera woken nylagad med nudlar och en sallad med lite pressad citron.