Foto av Chili- och limelax från WW ViktVäktarna

Chili- och limelax

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig smakupplevelse med lax, chili och lime. Tillsammans med rostade sesamfrön, ris och smaksatt fraiche blir denna maträtt en fullträff!

Ingredienser

Lime

1 st

Lax

500 g, 4 bitar

Chilipeppar

½ st, röd/röda, 1-3 tsk hackad

Ingefära

2 tsk, 1-3 tsk riven

Sallad

100 g, t ex machésallad

Cocktailtomater

20 st

Ris, okokt

2 dl

Sesamfrön

4 msk

Crème fraiche, lätt 15%

2 dl, smaksatt t ex peppar och vitlök

Instruktioner

  1. Koka riset. Skär limen i tunna skivor. Gnugga in laxen med chili och ingefära, salta och lägg på limeskivorna. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Skölj salladen och halvera tomaterna. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Vänd ner dem i det nykokta riset och servera tillsammans med lax, sallad och fraiche.