Foto av Chili med tempeh från WW ViktVäktarna

Chili med tempeh

6
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik och god chili med tempeh och en massa grönt. Toppad med fraiche, lite riven ost och koriander.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

1 knippe(n)

Tomat

4 st

Paprika

1 st

Chilipeppar

3 st, grön/gröna, milda

Vitlök

3 klyfta(or)

Koriander

1 knippe(n)

Chipotlepasta

1 msk

Olivolja

1 tsk

Tempeh

250 g

Spiskummin

½ msk, ½-1 msk

Socker

1 tsk

Vatten

4 dl

Tacosås (salsa)

230 g

Fraiche 5%

1 dl

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Hacka gul lök och salladslök. Kärna ur och tärna tomat. Tärna paprika och hacka chili, vitlök och ca ½ dl koriander.
  2. Mixa salladslök, tomat, paprika, koriander, vitlök, chili och chipotlepasta till en salsa.
  3. Värm olja i en djup panna och stek löken tills den mjuknat, ca 10 minuter på medelvärme. Höj värmen något, smula ner tempeh och låt den steka med tills den fått färg. Tillsätt spiskummin och socker och låt steka med 1 minut. Tillsätt vatten, tacosås och salsan. Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme tills den tjocknat något, 30-40 minuter. Smaka av med salt.
  4. Toppa soppan med en klick fraiche, lite riven ost och koriander.

Anteckning

Servera gärna med tortillas eller nachos.