Foto av Chilifisk i ugn från WW ViktVäktarna

Chilifisk i ugn

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad fisk med asiatiska influenser i form av lime, chili och ingefära. Är du känslig för hetta så minska mängden chili och akta dig för kärnorna där mycket av hettan sitter.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

3 dl

Pak choi

1 st, eller spenat

Hoki

600 g

Rapsolja

2 tsk

Honung, flytande

2 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda, 1/2-1 röd

Ingefära

2 tsk, 1-2 tsk

Lime

1 st

Gröna bönor

200 g

Instruktioner

  1. Koka ris. Hacka pak choy grovt och lägg tillsammans med fisk i en smord ugnsform. Krydda med salt. Blanda samman honung, hackad chili, ingefära och saft av halva limen. Pensla fisken med blandningen. Lägg på några tunna skivor lime. Tillaga i ugn 175° ca 12-15 minuter. Servera med ris och kokta gröna bönor.