Foto av Chilipasta och färsspett från WW ViktVäktarna

Chilipasta och färsspett

14
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Äta mat på pinne gillar alla, stora som små. Servera pasta till så kan det bara bli succé.

Ingredienser

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Purjolök

1 bit(ar)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Margarin flytande 80%

1 msk

Curry

2 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Spiskummin

1 tsk

Senap (dijon)

1 msk

Vatten

1 dl

Rapsolja

1 msk

Fraiche 5%

2 dl

Chilisås, tomat

1 msk

Instruktioner

  1. Koka pastan. Skiva moroten och strimla rödlök, purjo och chili. Fräs grönsakerna i margarin utan att det får färg. Blanda ner det i den kokta pastan och krydda med curry, salt och peppar. Blanda färs, hackad lök, spiskummin, senap och vatten. Krydda med salt och peppar. Forma till avlånga bullar och trä på blötlagda träspett. Pensla dem med olja och grilla. Blanda samman fraiche och chilisås, krydda med salt och peppar. Servera spetten med pasta och fraiche.