Foto av Chilispätta med räkor från WW ViktVäktarna

Chilispätta med räkor

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
God fiskrätt med spättor fyllda med dill, räkor och härlig sås. Pressad potatis är supergott till!

Ingredienser

Potatis

800 g

Rödspätta

600 g

Dill

1 knippe(n)

Citron

1 st, 2 msk saft

Vatten

1 msk

Fraiche 8%

2 dl

Tomatpuré

1 msk

Hummerfond

1 msk

Skalade räkor

1 dl

Instruktioner

  1. Koka potatis. Bred ut filéerna så att skinnsidan ligger uppåt, så hänger rullarna fint ihop. Peppra och salta mycket lätt och klipp över dill. Rulla ihop filéerna och lägg dem i en låg vid panna med skarven nedåt. Droppa över 2 msk citronsaft spädd med vatten. Lägg på lock och sjud på svag värme tills rullarna är vita och fasta ca 5-6 minuter. Pressa potatisen. Blanda fraiche, tomatpuré och hummerfond och ringla den över fisken och runtom. Lägg på lock och låt allt stå och bli varmt, eftervärmen brukar räcka. Strö på räkor, stick i dill och citronskivor. Servera med kokt pressad potatis och en blandad grönsallad.