ViktVäktarna - Chilistek med hummus

Chilistek med hummus

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ryggbiff kryddad med chili flakes serverad med en krämig hummus och en enkel variant på fattoush. Väldigt gott och lika enkelt, så perfekt rätt att bjuda dina vänner på.

Ingredienser

Pitabröd

2 st

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Citron

1 st

Tahini, med salt

2 msk

Salt

½ tsk

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Spiskummin

½ tsk

Vatten

1½ dl

Cocktailtomater

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Bladpersilja

2 msk

Rödvinsvinäger

1 msk

Ryggbiff nöt

500 g

Chili flakes

1½ tsk

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela bröden i mindre bitar och pensla dem med olja. Sätt in i ugnen ca 15 minuter, tills de är gyllenbruna. Vänd en gång.
  3. Lägg vitlök, pressad citron, tahini och salt i en mixer och kör tills vitlöken är grovhackad. Blanda ner sköljda och avrunna kikärter och spiskummin och mixa till en grov massa. Spä med vatten tills hummusen är slät och tjock. Vill du ha tunnare konsistens tillsätter du mer vatten. Lägg hummusen i en panna och värm försiktigt tills den är genomvarm.
  4. Halvera tomater, skiva lök och finhacka persilja. Blanda med vinäger och brödbitarna i en skål.
  5. Gnid köttet med chili flakes och krydda med salt och peppar.
  6. Hetta upp en grillpanna med olja och stek köttet ca 2 minuter på varje sida. Servera med den varma hummusen och tomatsalladen.

Anteckning

För att få till en riktigt bra stek är det tre saker som är viktiga. Köttet ska vara rumstempererat, pannan ska vara ordentligt het och glöm inte att låta köttet vila några minuter innan det skärs upp så att du slipper en slabbig tallrik.