Foto av Choklad- och ingefärsbakelse från WW ViktVäktarna

Choklad- och ingefärsbakelse

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Härliga små chokladbakelser som får en touch av ingefära. Passar fint med en klick glass, mums!

Ingredienser

Margarin 80%

65 g, rumsvarmt

Florsocker

1 dl

Ägg

2 st

Vetemjöl

1¼ dl

Bakpulver

1 tsk

Kakao

1 msk

Kanel

1 tsk

Choklad mörk

25 g

Ingefära

1 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Rörsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa margarin, florsocker och ägg pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och kanel och blanda ner. Hacka chokladen och tillsätt ingefäran.
  2. Smörj 6 suffléformar (Ø 6 cm) med margarin och strö ut socker i dem. Häll smeten i formarna och jämna till ovansidan. Fyll en gratängform till hälften med vatten och ställ ner formarna. Grädda mitt i ugnen ca 7-10 minuter.
  3. Stjälp upp choklad och ingefärsbakelserna på en assiett och servera varma.

Anteckning

Servera med en klick glass.