Foto av Choklad- och vaniljmaränger från WW ViktVäktarna

Choklad- och vaniljmaränger

1
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
4 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
3 tim
Portioner
45
Svårighetsgrad
Medel
Goda och enkla maränger med choklad- och vaniljsmak.

Ingredienser

Äggvita

4 st

Ättika

½ tsk

Socker

2 dl

Vaniljsocker

2 tsk

Kakao

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 90°.
  2. Vispa äggvitor till ett hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner). Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills smeten blivit lite seg och glansig. Tillsätt ättikssprit och vaniljsocker under lite mer försiktig vispning.
  3. Lägg över hälften av smeten i en annan bunke och vispa ner kakao.
  4. Klicka eller spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är torra och frasiga rakt igenom, ca 3 timmar. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen 1 timme.

Anteckning

Förvara i en lufttät förpackning. För marmorerade maränger, fyll påsen med hälften av varje marängsmet om du använder en spritspåse. Och annars vänder du försiktigt ned chokladsmeten i vaniljsmeten innan du klickar ut den.