Foto av Choklad- och apelsinbiscotti från WW ViktVäktarna

Choklad- och apelsinbiscotti

2
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
30
Svårighetsgrad
Medel
Underbart söta och knapriga biscottis – perfekta till fikat!

Ingredienser

Mandel

75 g

Vetemjöl

200 g

Bakpulver

1 tsk

Socker

90 g

Ägg

2 st

Apelsin

1 st

Choklad mörk

50 g

Vetemjöl

1 msk, till utbakning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Rosta mandel i en torr stekpanna. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
  3. Vispa ihop ägg och rivet apelsinskal i en skål. Häll ner äggsmeten i de torra ingredienserna och blanda tills det blir en mjuk deg. Hacka choklad och mandel grovt och vänd sedan ner i degen.
  4. Lägg över degen på ett lätt mjölat bakbord och forma till två längder, ca 25 cm. Lägg dem på bakplåten med lite utrymme emellan, eftersom de jäser i ugnen. Grädda i ugnen 25-30 minuter.
  5. Ta ut plåten och låt svalna en liten stund. Sänk temperaturen till 160°. Skär upp i 30 bitar ca 1 cm/st. Sprid ut bitarna på plåten och grädda vidare i 10 minuter tills de blir knapriga och börjar bli gyllenbruna. Vänd dem sedan och grädda i ytterligare 5 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler.