Foto av Chokladbollar med cashew och aprikos från WW ViktVäktarna

Chokladbollar med cashew och aprikos

2
Points®
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Lätt
Chokladbollar utan socker men med aprikoser som sötningsmedel istället. Fantastiskt gott!

Ingredienser

Aprikoser, torkade

100 g

Cashewnötter

1 dl

Kanel

1 tsk

Havregryn

1 dl

Kakao

4 msk

Sesamfrön

1 dl

Instruktioner

  1. Blötlägg aprikoserna i 1 dl hett vatten 2-3 timmar.
  2. Mixa aprikoser, nötter till en slät massa.
  3. Rör i havregryn, kakao och kanel.
  4. Forma till bollar och rulla dem i sesamfrön. Använd 2 teskedar för att lägga klickar av degen direkt på ett fat som är täckt av frön och rulla försiktigt till runda bollar. Förvara i burk med lock i kylen.

Anteckning

Byt ut kanel till chilipulver för heta bollar.