ViktVäktarna - Chokladbollar med jordnötssmör och dadlar

Chokladbollar med jordnötssmör och dadlar

2
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
18
Svårighetsgrad
Lätt
Vi älskar chokladbollar! Och vi älskar jordnötssmör. Gör du också det, är dessa chokladbollar med jordnötssmör och dadlar verkligen något för dig!

Ingredienser

Kokosflingor torkade

1 dl

Havregryn

1¾ dl

Dadlar, torkade

20 st, urkärnade

Jordnötssmör, utan socker

2 msk

Kakao

2 msk

Vatten

1 msk, 1-2 msk

Instruktioner

  1. Rosta kokos i en torr panna tills den börjar bli gyllene. Mixa till små smulor i en mixer eller med en stavmixer.
  2. Lägg övriga ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
  3. Rulla bollar av ca 1 msk smet i taget med blöta händer, rulla sedan i kokossmulorna. Låt stå i kylen minst 1 timme innan servering.

Anteckning

De håller sig goda i en lufttät förpackning 5 dagar i kylen.