ViktVäktarna - Chokladkaka i äggskalChokladkaka i äggskal

Chokladkaka i äggskal

6
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Chokladkaka i äggskal – roligare än så här kan du knappast ha det i ett kök! Och har du barn (eller vuxna för den delen) i närheten kan du välja på två alternativ: antingen se det som ett roligt påskpyssel att göra tillsammans, eller lura dem genom att servera ägg fyllda med chokladkaka. Snacka om att du kommer få snopna (och lyckliga) miner. Och tänker du att det ser ut att vara för svårt för att du ska orka ta tag i det, tänk om! Det är mycket enklare än man kan tro.

Ingredienser

Ägg

1 st, + ytterligare 5 ägg där bara skalen används

Margarin 60%

50 g

Agavesirap

50 g

Vetemjöl

75 g

Kakao

2 msk

Bakpulver

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 msk

Instruktioner

  1. Gör försiktigt ett hål (ca ½ cm) i botten av varje ägg med hjälp av en nål. Häll ut ett av äggen i en bunke och häll ut de andra i en lufttät låda i kylen att använda till något annat.
  2. Skölj försiktigt äggskalen under rinnande vatten och lägg dem sedan i ett vattenbad (1 l vatten, 1 dl salt) minst 15 minuter. Detta förhindrar att de går sönder i ugnen.
  3. Sätt ugnen på 175°.
  4. Vispa ihop margarin, agavesirap och ägget.
  5. Blanda ihop mjöl, kakao och bakpulver och vänd sedan ner i smeten tillsamman med mjölk. Häll över smeten i en spritspåse och spritsa försiktigt ner smeten i äggskalen, fyll dem nästan hela vägen upp.
  6. Forma små nästen av aluminiumfolie och lägg i en muffinsplåt. Sätt försiktigt äggen i nästena och sätt in i ugnen, med hålen uppåt, 15 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna och skrapa bort det som runnit ur äggskalen. Servera i en äggkopp eller direkt ur äggförpackningen.