Foto av Chokladkola från WW ViktVäktarna

Chokladkola

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
50
Svårighetsgrad
Avancerat
Njut av dessa goda chokladkolor som smälter i munnen! Eller varför inte ge bort i julpresent till någon du tycker om?

Ingredienser

Vispgrädde 40% ovispad

3 dl

Margarin flytande 80%

50 g

Socker

3 dl

Sirap

1½ dl, ljus

Kakao

½ dl

Vaniljsocker

1½ msk

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna i en stor tjockbottnad kastrull. Smält på högsta värme, rör om ordentligt. Fortsätt koka på medelhög värme, rör någon gång då och då. Smeten pöser upp rejält, men skall inte koka över. När smeten börjar sjunka och tjockna rör så att det inte fastnar i botten. Tiden det tar innan smeten börjar sjunka är 10-15 min. Ju större gryta desto fortare går det. Gör kulprovet, klicka ner lite av smeten i kallt vatten och forma till en kula. Om det inte går, låt koka vidare en stund till. Klä en form 16 x 20 cm med aluminiumfolie och smörj det med olja. Häll upp smeten, låt det svalna och stelna i rumstemperatur. Skär med vass kniv ut fyrkantiga bitar. Linda in bitarna i smörpapper.