ViktVäktarna - Chokladmuffins med krossad choklad

Chokladmuffins med krossad choklad

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Vem älskar inte chokladmuffins? De här innehåller både choklad och kakao för att ge en riktig chokladupplevelse!

Ingredienser

Vetemjöl

150 g

Kakao

3 msk

Bakpulver

1 tsk

Bikarbonat

½ tsk

Socker

60 g

Honung, flytande

2 msk

Vaniljsocker

1 tsk

Rapsolja

1 msk

Fil, lättfil 0,5%

1 dl

Ägg

2 st

Choklad mörk

40 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en muffinsform med 12 hål med pappersformar.
  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och socker i en stor skål.
  3. Vispa ihop honung, vaniljsocker, olja, fil och ägg i en separat skål. Blanda ner i mjölblandningen. Krossa choklad och vänd ner.
  4. Fördela blandningen i muffinsformarna och grädda i ugn 15 minuter. Ta sedan ut från ugnen och låt svalna på galler.