Foto av Chokladsemlor från WW ViktVäktarna

Chokladsemlor

14
Points®
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
25
Svårighetsgrad
Medel
Mmmm... En semla för dig som älskar choklad! Den här semlan blir en rolig överraskning till fikat.

Ingredienser

Jäst

1 pkt, 50 g

Margarin 80%

100 g

Choklad mörk

100 g

Mjölk 0,5%

2½ dl

Sirap

½ dl, vit sirap

Vaniljsocker

1 msk

Ägg

2 st

Vetemjöl

12 dl, 11-12 dl

Ägg

1 st

Margarin 80%

100 g

Florsocker

6 dl

Kakao

1 dl

Chokladdryck 1,5% färdigköpt

1 dl, typ Pucko

Vaniljsocker

2 tsk

Mellangrädde 27% ovispad

3 dl

Instruktioner

  1. Smält 100 g margarin och choklad i en kastrull, häll på mjölken och låt det bli fingervarmt 37°. Smula jästen i en bunke, häll chokladblandnigen över. Tillsätt sirap, 1 msk vaniljsocker, ägg och ca 11 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 25 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda i ugn 225° 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna. Rör 100 g margarin, florsocker, kakao och chokladdryck till en smidig kräm. Vispa grädde och 2 tsk vaniljsocker. Skär av ett lock på bullen, spritsa/bred chokladkräm på bullen och sedan grädden. Lägg på locket och pudra ev på florsocker innan servering.