Foto av Chorizo med senapspotatis från WW ViktVäktarna

Chorizo med senapspotatis

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Så enkelt, men så gott. Potatis blandat med fraiche och senap kompletterar chorizopytten perfekt! Gott för både stora och små.

Ingredienser

Potatis

800 g

Korv 9%

500 g, chorizo

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

4 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Senap

2 msk, grovkornig

Fraiche 5%

2 dl

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär korven i cm-tjocka skivor. Skär löken i tunna skivor och dela svampen i kvartar. Strimla tomaterna.
  3. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek korv, lök och champinjoner tills de börjar få lite färg. Blanda ner tomaterna.
  4. Häll av vattnet från potatisen. Blanda senap och fraiche, rör ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera korvgrytan med senapspotatis och sallad.

Anteckning

Lägg korvröran och senapspotatisen i en ugnsform, strö över lite riven ost och gratinera några minuter innan du serverar den.