Foto av Citron- och timanfilé och rostade grönsaker från WW ViktVäktarna

Citron- och timanfilé och rostade grönsaker

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god och enkel vardagsmiddag där fläskfilé står i centrum. Tillsammans med en massa smarriga grönsaker och mozzarella kommer det garanterat bli en ny favorit hos många!

Ingredienser

Citron

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 msk, hackad

Fläskfilé

800 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Zucchini (squash)

1 st, stor

Blomkål

1 huvud(en), eller romanesco

Paprika

1 st, gul

Paprika

1 st, röd

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Mozzarella

125 g

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda rivet citronskal med riven vitlök och timjan. Vänd köttet i blandningen och krydda med flingsalt och peppar.
  3. Hetta upp margarin i en panna och bryn filén runt om. Lägg över i en ugnsfast form.
  4. Skiva grönsakerna i mindre bitar. Lägg tillsammans med hackad vitlök runt om filén, blanda med olja.
  5. Sätt in i ugn tills köttet har en innertemperatur på 65°, ca 20 minuter. Ta ut filén och vira in i folie, låt vila ca 10 minuter.
  6. Ta ut grönsakerna och blanda dem med mozzarella och ruccola. Skiva upp filén och servera med grönsakerna.

Anteckning

Vill du ha en matigare rätt är det gott att blanda ner kokt matvete eller mathavre i grönsakerna.