ViktVäktarna - Citron- och timjandoftande fläskfilé med rostad potatis

Citron- och timjandoftande fläskfilé med rostad potatis

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god maträtt som passar lika bra till fest som för att liva upp en tråkig tisdagkväll.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Citronpeppar

1 msk

Timjan

2 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

2 krm

Potatis

800 g

Paprika

1 st, orange

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprikapulver

1 msk, rökt

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Rapsolja

1 msk

Gräddfil 12%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Blanda kryddorna och massera in blandningen på köttskivornas båda sidor. Låt vila en stund.
  3. Klyfta potatis, kärna ur paprika och dela i bitar. Skala och klyfta löken.
  4. Blanda samman paprikapulver, salt och peppar med oljan och lägg i en plastpåse. Lägg i potatis, paprika och lök i påsen och blanda runt. Lägg i ugnsfast form och grilla i ugn ca 30 min.
  5. Grilla köttet ett par minuter på varje sida och servera med ugnsrostade grönsaker och en klick gräddfil.

Anteckning

Det passar bra att smaksätta gräddfilen med lite citronzest och citronsaft om du vill fräscha upp den lite.