Foto av Citrondoftande kalkonbullar med ljummen tomatsallad från WW ViktVäktarna

Citrondoftande kalkonbullar med ljummen tomatsallad

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Citron- och vitlökskryddade kalkonköttbullar och en smakrik tomatsallad med oliver, kapris och persilja för verkligen tankarna till soliga medelhavet.

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Spiskummin

1½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

½ st, rivet skal

Olivolja

1 msk

Cocktailtomater

20 st

Lök

½ st, röd/röda

Olivolja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kapris

50 g, 10 styck

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, svarta

Persilja

1 msk

Couscous, okokt

1¾ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Kikärter, konserv

1 dl

Instruktioner

  1. Blanda färs med ägg, ströbröd och spiskummin. Pressa i vitlök. Riv i skalet från citron fint. Blanda allt väl. Forma till köttbullar och stek i olja i en stekpanna Skär ett litet snitt i tomaterna. Skala och skiva löken och bryn i olja utan att den tar färg. Pressa i vitlök. Lägg i tomater, kapris och oliver. Låt allt bli varmt. Hacka persiljan grovt och strö över. Koka couscous tillsammans med buljongen. Blanda i kikärtor. Servera kalkonbullarna med den ljumna salladen och couscous.