Foto av Citrondoftande kalkonbullar med ljummen tomatsallad från WW ViktVäktarna

Citrondoftande kalkonbullar med ljummen tomatsallad

12
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Citron- och vitlökskryddade kalkonköttbullar och en smakrik tomatsallad med oliver, kapris och persilja för verkligen tankarna till soliga medelhavet.

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Spiskummin

1½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

½ st, rivet skal

Olivolja

1 msk

Cocktailtomater

20 st

Lök

½ st, röd/röda

Olivolja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kapris

50 g, 10 styck

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, svarta

Persilja

1 msk

Couscous, okokt

1¾ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Kikärter, konserv

1 dl

Instruktioner

  1. Blanda färs med ägg, ströbröd och spiskummin. Pressa i vitlök. Riv i skalet från citron fint. Blanda allt väl. Forma till köttbullar och stek i olja i en stekpanna Skär ett litet snitt i tomaterna. Skala och skiva löken och bryn i olja utan att den tar färg. Pressa i vitlök. Lägg i tomater, kapris och oliver. Låt allt bli varmt. Hacka persiljan grovt och strö över. Koka couscous tillsammans med buljongen. Blanda i kikärtor. Servera kalkonbullarna med den ljumna salladen och couscous.