ViktVäktarna - Citronfilé i ugn med parmesanspaghetti

Citronfilé i ugn med parmesanspaghetti

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En busenkel och smarrig pasta med parmesansås som serveras med citronstekt fläskytterfilé. Vardagsmat när den är som bäst. Vi har valt en god linspasta, men du väljer naturligtvis den pastan du gillar bäst!

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Olivolja

1 msk

Citron

1 st

Linspasta okokt (100% linser)

250 g

Parmesanost

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Gnid in köttet med olja, pressad citronsaft och salt.
  3. Hetta upp en panna och bryn köttet runt om. Lägg sedan över det i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills det är genomstekt, ca 30 minuter.
  4. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen, spara 1 dl av kokvattnet.
  5. Blanda ost, matlagningsbas, pressad vitlök och hackad persilja och blanda ner i den avrunna pastan tillsammans med pastavatten. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva köttet i tunna skivor och servera tillsammans med pasta och sallad.

Anteckning

Precis som vetepasta innehåller linspasta mycket stärkelse som släpps i pastavattnet. Detta stärkelserika vatten ger dig krämiga pastasåser och gör att såsen fäster bättre på pastan. Life hack!