ViktVäktarna - Fläskfilé med spenat och sojabönor

Fläskfilé med spenat och sojabönor

3
Points®
Total tid
50 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Marinerad fläskfilé som tillagas i ugn får maximal smak och blir väldigt saftig. Serverad med stekt spenat blandat med sojabönor, smaksatt med citron.

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Marinad, max 1 gram fett

70 g

Rapsolja

2 tsk

Spenat, färsk

400 g

Sojabönor, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Lägg köttet i marinad och låt det marineras i rumstemperatur ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Hetta upp en panna med olja och bryn fläskfilén runt om. Klä in köttet i ugnsfolie och lägg över i en ugnsfast form. Sätt in i ugn ca 20 minuter och låt sedan vila 5 minuter. Skiva upp.
  4. Lägg spenaten i en panna tillsammans med en liten skvätt vatten. Stek tills den mjuknat och krydda med salt och peppar. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och riv över citronskal.
  5. Servera fläskfilén med spenaten och citronklyftor.