Foto av Citronkaka med kvargtopping från WW ViktVäktarna

Citronkaka med kvargtopping

4
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
3 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch kaka med citronbotten och läcker kvargtopping.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

¾ dl

Socker

1 dl

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

½ dl

Fil, lättfil 0,5%

½ dl

Citron

1 st

Vetemjöl

2½ dl

Bakpulver

1 tsk

Kvarg naturell 0,3%

10 dl

Florsocker

4 msk

Gelatinpulver

3 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Vispa margarin och socker poröst. Blanda ner ägg, mjölk, filmjölk, rivet skal från en halv citron och 3 msk pressad citronsaft. Blanda slutligen ner mjöl och bakpulver. Blanda ihop till en smidig smet.
  3. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 23x23 cm och häll ut smeten. Sätt in i ugn ca 25 minuter. Låt svalna helt.
  4. Blanda kvarg med florsocker, rivet skal från en halv citronsaft och 3 msk pressad citron och gelatinpulver. Bre över på kakbottnen och låt stå kallt minst 3 timmar.
  5. Toppa med hallon.

Anteckning

För att få ut så mycket saft ur citronen som möjligt är det bra om den är rumsvarm. Tryck den mot en skärbräda och rulla fram och tillbaka så frigörs ännu mer saft. Samma trick funkar lika bra på lime och apelsin.