ViktVäktarna - Citronkaka med polenta

Citronkaka med polenta

6
Points®
Total tid
1 tim
Tillagningstid
50 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig kaka värdig vilken fest som helst! Torkade aprikoser står, tillsammans med lite socker, för sötman och det är en så god idé. I dubbel bemärkelse.

Ingredienser

Aprikos

120 g

Rapsolja

¾ dl

Citron

2½ st

Ägg

3 st

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Vetemjöl

175 g

Polenta (majsgryn)

100 g

Bakpulver

2 tsk

Socker

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Hacka aprikoserna och lägg i en skål. Häll 1 dl kokande vatten över och låt stå 10 minuter. Mixa sedan till en slät sås.
  3. Vispa ihop olja, ½ dl pressad citron, ägg och yoghurt med en elvisp tills smeten tjocknar något, 2-3 minuter.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med rivet skal från 2 citroner och aprikossåsen.
  5. Häll över smeten i en springform (Ø 20 cm) med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills kakan inte är kletig på insidan (känn efter med en provsticka), 45-50 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt och riv över citronskal från ½ citron.