Foto av Citronkalkon med kapris och oliver från WW ViktVäktarna

Citronkalkon med kapris och oliver

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch pastarätt med kalkon, citron, fänkål, oliver och kapris, massa mums!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Kalkonbröstfilé

600 g

Olivolja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vatten

3 dl

Kycklingbuljongtärning

2 st

Citron

2 st

Fänkål

2 medelstor(t)/medelstora

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Oliver i saltlag

15 stor(t)/stora

Basilika

3 msk, färsk

Cocktailkapris

12 st

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i bitar och skiva kalkonfilén. Hetta upp olja i en gryta, bryn lök och pressa i vitlök. Lägg i kalkonskivorna och bryn runt om.
  2. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Riv ner skal från en av citronerna och pressa saften från båda. Skär fänkål i bitar och blanda ner. Låt puttra ca 15 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skiva oliver och grovhacka basilika och blanda ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Toppa med cocktailkapris och servera kalkongrytan med pasta.
  5. Tips! Det går fint att göra denna rätt vegetarisk, byt bara ut kalkonen mot quorn- eller oumphfilé. Tänk bara på att tillagningstiden är kortare för dessa produkter.