Kyckling i lergryta med rotfrukter och äppelsås
9
Points®
Total tid
2 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Långt innan en slow cooker eller ångkokare fanns i var och vartannat hem, fanns lergrytan. Att tillaga mat i lergryta blir lika saftigt och gott som att ånga något och är (i alla fall nästan) lika smidigt som en slow cooker eftersom maten lagar sig själv under tiden du fixar något annat. Så för alla er som har en lergryta på vinden eller i källaren, leta upp den! Och ni som inte har en, hitta någon snäll utlånare som har.
Ingredienser
Lök
2 st, röd/röda
Potatis
400 g
Morot
300 g
Olivolja
1 msk
Senap (dijon)
1 msk
Vitlök
2 klyfta(or)
Schalottenlök
1 st
Citron
½ st
Timjan
3 tsk, torkad
Salt
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Cayennepeppar
½ tsk
Hel kyckling ca 1,2 kg
1 st, avser rå vikt och ätlig del
Lök
1 st, gul/gula
Äpple
1 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
1 tsk
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2½ dl
Timjan
4 stjälk(ar), färsk