ViktVäktarna - Citronpocherad lax med pasta

Citronpocherad lax med pasta

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kan en maträtt smaka sommar? Om det är någon som kan, så är det denna! Citronpocherad lax serverad med pasta, kapris, fänkål, zucchini och spenat. Helt ljuvligt en solig kväll (eller vilken annan kväll som helst för den delen).

Ingredienser

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora, med dill

Citron

2 st

Svartpeppar

1 tsk, hela korn

Lagerblad

1 st

Lax

600 g, i 4 bitar

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

250 g

Olivolja

1 msk

Spenat, färsk

150 g

Kapris

1 msk

Instruktioner

  1. Hyvla zucchini i långa remsor med hjälp av en osthyvel. Strimla fänkål (lägg undan dillen).
  2. Fyll en stor kastrull med vatten. Skiva 1 citron tunt och lägg i kastrullen tillsammans med svartpepparkorn, hälften av fänkålsdillen och lagerblad. Koka upp och låt sedan sjuda. Lägg i laxen och låt sjuda i 10 minuter eller tills laxen precis är genomkokt. Lägg över laxen på en tallrik med hjälp av en hålslev och ställ åt sidan i 10 minuter.
  3. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen i en annan gryta. Häll av kokvattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
  4. Värm olja i en djup panna och stek zucchiniremsorna och fänkålen tills de mjuknat. Tillsätt spenat, rivet skal och pressad saft från den andra citronen och kapris och blanda ihop. Tillsätt slutligen pasta och lax och blanda ihop. Smaka av med salt.
  5. Toppa med resterande fänkålsdill.