Foto av Citronspetsad aubergineröra och tomatsallad med baguette från WW ViktVäktarna

Citronspetsad aubergineröra och tomatsallad med baguette

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Baguette med aubergineröra smaksatt med vitlök, citron och oliver. Nyttigt och gott mellanmål!

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Persilja

4 msk, färsk, hackad

Oliver i saltlag

8 stor(t)/stora, svarta

Sesamfrön

1 msk

Tomat

4 st

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

1 msk

Baguette à 30 cm

200 g

Instruktioner

  1. Skär auberginerna på längden, baka dem i ugn, 225° ca 20 minuter. Låt svalna något. Gröp ur och mixa fruktköttet i en matberedare. Lägg upp röran i en bunke. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och hacka oliverna. Smaksätt aubergineröran med pressad vitlök, citronsaft, persilja, oliver, sesamfrön och en nypa salt. Skiva tomaterna, strimla rödlöken, smaksätt med olja, salt och svartpeppar. Dela baguetten på längden och värm i ugn. Lägg aubergineröra, tomat och lök på brödet efter hand som du äter.