Foto av Citrusbakad lax med zucchinisallad och krämiga bönor från WW ViktVäktarna

Citrusbakad lax med zucchinisallad och krämiga bönor

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch och god middag med en bakad i ugn med apelsin, citron och honung, serverad med ett bönstomp smaksatt med salladslök och vitlök och en härlig zucchinisallad.

Ingredienser

Lax

600 g

Apelsin

1 st

Citron

1 st

Honung

2 tsk

Salladslök

1 knippe(n)

Olivolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Cannellinibönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vatten

1½ dl

Kycklingbuljongtärning

½ st

Zucchini (squash)

4 liten(t)/små

Cocktailtomater

250 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta runt om.
  3. Blanda ihop 2 tsk rivet apelsinskal, 2 tsk citronskal, 2 msk pressad apelsin och honung och ringla över laxen. Sätt in i ugnen tills laxen fått lite färg och är så genomstekt du vill ha den, ca 10 minuter.
  4. Strimla salladslök tunt.
  5. Värm olja i en panna och stek salladslök och pressad vitlök under omrörning ca 1 minut. Tillsätt sköljda och avrunna bönor, vatten och smulad buljongtärning och låt sjuda tills buljongen reducerats något. Mosa bönorna lite lätt med en gaffel och smaka av med salt och peppar.
  6. Hyvla zucchinin tunt med hjälp av en mandolin eller en potatisskalare. Halvera tomtarna och hacka persilja. Blanda ihop med 1 msk pressad citron, salt och peppar.
  7. Servera laxen med bönstompet och zucchinisalladen.