ViktVäktarna - Citrussallad med feta och granatäpple

Citrussallad med feta och granatäpple

6
Points®
Total tid
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch sallad som du kan äta till lunch tillsammans med en bit bröd eller varför inte göra ett stort fat och ställa fram till julmaten?

Ingredienser

Apelsin

1 st, blodapelsin

Grapefrukt

1 st, blodgrape

Rödvinsvinäger

2 tsk

Olivolja

1 tsk

Endiver

1 st

Sallad

2 dl, blandsallad

Granatäpple

¼ st, ca ½ dl

Salladsost (feta) 25%

25 g

Pistagenötter

10 st, skalade

Instruktioner

  1. Skär av toppen och botten från apelsin och grapefrukt och skär sedan av skalet. Skär ut hinnfria filéer. Lägg filérna i en skål och pressa över saften från det som är kvar i mitten på frukterna. Blanda ner vinäger, olja och lite salt och peppar.
  2. Strimla endive och blanda ner bland citrusen tillsammans med sallad, granatäpple, fetaost och grovhackade pistagenötter.