Foto av Citrustrifle med pepparkaka från WW ViktVäktarna

Citrustrifle med pepparkaka

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En julig dessert med pepparkaksbas, krämig vaniljgrädde och fräschör från grape, apelsin och granatäpple. Dessutom väldigt enkel att göra!

Ingredienser

Apelsin

2 st

Grapefrukt

1 st, blodgrape

Granatäpple

½ st

Farinsocker

3 msk

Kanelstång

1 st

Vispgrädde 40% ovispad

¾ dl

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Kvarg naturell 1%

250 g

Vaniljsocker

1 tsk

Pepparkakor

8 st

Instruktioner

  1. Tvätta och riv skalet av 1 apelsin och pressa ur saften. Skala och skär ut filéer av 1 apelsin och grapefrukten. Skär dem i bitar.
  2. Häll den pressade apelsinsaften i en kastrull och fyll på med vatten så att det blir 2 dl. Tillsätt farinsocker och kanelstång. Koka upp och låt det koka samman ca 8-10 min till sirapsliknande. Låt det svalna.
  3. Vispa grädde och blanda med yoghurt, kvarg och vaniljsocker.
  4. Bryt pepparkakor i mindre bitar och lägg i portionsglas.
  5. Fördela "grädde" i glasen, lägg på apelsin- och grapefruktbitar och ringla över citrussirapen. Garnera med granatäppelkärnor.