Foto av Clafoutis med aprikos och pistage från WW ViktVäktarna

Clafoutis med aprikos och pistage

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Clafoutis är en fransk efterrätt som traditionellt görs med körsbär. Denna är däremot gjord på saftiga aprikoser, täckt av vaniljdoftande täcke och toppad med knapriga pistagenötter.

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Ägg

2 st

Socker

75 g

Vaniljsocker

1 tsk

Vetemjöl

100 g

Bakpulver

1 tsk

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Frukt konserv i egen juice

470 g, 2 burkar aprikoser à 420 g

Pistagenötter

20 g, skalade

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Pensla en grund, ugnsfast form med olja.
  2. Vispa ihop ägg med socker och vaniljsocker tills det blir en pösig smet. Tillsätt mjöl och bakpulver och vispa till en slät smet. Blanda ner yoghurt och mjölk.
  3. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i formen. Häll smeten över. Grovhacka pistagenötter och strö över.
  4. Grädda i ugn 45 minuter eller tills kakan är gyllenbrun. Pudra över florsocker och servera genast.

Anteckning

Den smakar bäst när den serveras varm, direkt från ugnen.