Foto av Clafoutis med björnbär från WW ViktVäktarna

Clafoutis med björnbär

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna variant på den klassiska franska pannkaksdessert är fylld med färska, saftiga björnbär och ska helst serveras ljummen. Funkar även som lyxmellis om du vill fjäska för någon.

Ingredienser

Vetemjöl

50 g

Bikarbonat

1 tsk

Ägg

3 st

Vaniljpulver

1 krm

Mandeldryck, osötad

2 dl

Socker

25 g

Rapsolja

1 tsk

Björnbär

200 g

Mandelspån

1 msk

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop mjöl och bikarbonat. Vispa ner ägg, ett i taget, till en slät smet. Vispa sedan ner vaniljpulver och mandeldryck. Blanda ner socker och ställ åt sidan.
  3. Sätt in en stekpanna (Ø ca 20 cm) några minuter i ugnen. Ta ut pannan och gnid snabbt in med olja. Häll i smeten och strö över bär. Sätt in i nedre delen av ugnen tills den är gyllenbrun, ca 30-35 minuter.
  4. Toppa med rostade mandelspån och pudra över florsocker vid servering.