Foto av Clafoutis med bär från WW ViktVäktarna

Clafoutis med bär

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Clafoutis är en fransk kaka som påminner mycket om ugnspannkaka, fylld med bär eller frukt. I denna har vi hallon och björnbär, men det går utmärkt att byta ut mot exempelvis persika, körsbär eller plommon.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 msk

Hallon

400 g

Björnbär

400 g

Ägg

3 st

Socker

½ dl

Vetemjöl

¾ dl

Salt

1 krm

Vaniljsocker

2 tsk

Mjölk 1,5%

3 dl

Vaniljvisp 12% (ovispad)

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en ugnsfast form med margarin. Lägg i bär i ett jämt lager.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Rör i mjöl, salt och vaniljsocker. Blanda till sist i mjölken.
  4. Häll smeten över bären. Ställ in mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och servera med uppvispad vaniljvisp.

Anteckning

Byt ut vetemjöl mor mandelmjöl om du vill ha den glutenfri - den blir dessutom supersmarrig med lite mandelsmak!