Foto av Coq au vin med potatismos från WW ViktVäktarna

Coq au vin med potatismos

10
8
3
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna franska klassiker blir aldrig omodern! Lök, bacon, svamp och kyckling i en mustig rödvinssås, serverad med potatismos. I vanliga fall tar denna gryta ganska lång tid, men här har vi speedat upp den lite. Men har du tid, är det gott att låta den sjuda ännu längre under lock för att få fram ännu mustigare smaker.

Ingredienser

Schalottenlök

3 st

Kotlettbacon

4 skiva(or)

Champinjoner

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Potatis

800 g

Tomatpuré

1 msk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vetemjöl

2 msk

Matlagningsvin, rött

2 dl

Vatten

2 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Rosmarin

1 stjälk(ar)

Mjölk 0,5%

1½ dl

Lättmargarin 40%

1 msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Hacka lök, skiva bacon, halvera svamp och dela kyckling i mindre bitar.
  2. Koka potatis.
  3. Värm flytande margarin i en gryta och fräs grönsakerna och baconet hastigt. Blanda ner tomatpuré och kyckling och låt den få färg. Pudra över mjöl, blanda runt och tillsätt svamp, matlagningsvin, vatten, buljongtärning och rosmarin. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
  4. Mosa avrunnen potatis med mjölk och margarin, smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa grytan med hackad persilja och servera med potatismos.