ViktVäktarna - Cottage cheeseplättar med salladslök

Cottage cheeseplättar med salladslök

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Cottage cheeseplättar med salladslök som serveras tillsammans med en sojasås smaksatt med chili, risvinäger och sesamfrön är en riktig hit! Ät dem som en lätt lunch, eller bjussa på en smakrik brunch!

Ingredienser

Ägg

5 st

Vetemjöl med fullkorn

1 dl

Cottage cheese, naturell 0,2 %

500 g

Salt

1 tsk

Salladslök

5 st

Rapsolja

1 msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Japansk soja

4 msk

Risvinäger

2 tsk

Sesamfrön

2 tsk

Socker

1 tsk

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och mjöl till en klumpfri smet. Mixa cottage cheese slät och blanda ner i äggsmeten tillsammans med salt.
  2. Strimla salladslök fint och blanda ner det mesta i smeten.
  3. Värm lite olja i taget i en panna och stek plättar.
  4. Finhacka chili och blanda ihop med soja, vinäger, sesamfrön, resterande salladslök och socker. Vispa tills sockret lösts upp.
  5. Servera plättarna med såsen.

Anteckning

Gör du våfflor av smeten räcker den till 6 våfflor (beroende på vilket järn du har).