Foto av Cottage pie-potatis från WW ViktVäktarna

Cottage pie-potatis

7
Point(s)
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fiffig variant på den brittiska klassikern cottage pie där köttfärsen serveras i en bakpotatis.

Ingredienser

Bakpotatis

4 liten(t)/små

Lök

1 liten(t)/små, gul

Stjälkselleri

1 st

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 5%

250 g

Tomatpuré

1 msk

Vatten

2½ dl

Oxbuljongtärning

½ st

Timjan

½ tsk, torkad

Worcestershiresås

tsk

Mjölk 0,5%

¾ dl

Instruktioner

  1. Picka potatisarna med en gaffel runt om. Tillaga potatisen i mikron på högsta effekt ca 10 minuter, låt svalna.
  2. Finhacka lök och selleri.
  3. Värm olja i en panna och fräs lök och selleri 5-10 minuter. Höj värmen och tillsätt färsen och låt den brynas 5 minuter. Blanda ner tomatpuré och stek vidare ett par minuter.
  4. Tillsätt sedan vatten, buljongtärning, timjan och worcestershiresås, sänk värmen och låt puttra 15-20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°.
  6. Skär av potatisarnas övre del. Gröp ur potatisens innanmäte och lägg i en skål. Lämna kvar en potatiskant som är cirka 1 cm tjock inuti skalet.
  7. Mosa den urgröpta potatisen med mjölken och smaka av med salt och peppar.
  8. Fyll potatisskalen med köttfärsblandningen och toppa med moset. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills de blir gyllenbruna, ca 20-25 minuter.
  9. Servera gärna med en stor sallad.