ViktVäktarna - Crabcakes med pommes frites

Crabcakes med pommes frites

9
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dessa fantastiska crabcakes får inleda det ultimata helgmyset med familjen, men också en given hit på festen. Serveras med hemmagjorda pommes frites, sås och en fräsch sallad.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Salladslök

1 st

Persilja

1 dl, hackad

Krabba kokt

360 g, krabbkött

Ägg

2 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Salt

1 tsk

Rapsolja

1 msk

Panko ströbröd

30 g

Fraiche 5%

2 dl

Gurkmix

3 msk

Senap

1 msk

Romansallad

½ st

Majs

2 dl

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär potatis i stavar, lägg i vatten och skölj ett par gånger så att en del av stärkelsen försvinner. Torka torrt och lägg i en påse. Häll i olja, salta och blanda runt.
  3. Bre ut potatisen på bakpappersklädd plåt och sätt in i ugn ca 30 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
  4. Finhacka chili, salladslök och persilja.
  5. Tryck ur all vätska ur krabbköttet och blanda med ägg, ströbröd, salt, hackad persilja, chili och salladslök. Ställ undan en stund och låt vila medan såsen görs.
  6. Blanda fraiche, bostongurka och senap, smaka av med salt och peppar och ev. mer senap.
  7. Gör små biffar av krabbsmeten och vänd i panko. Stek på medelhög värme i olja tills de fått fin färg.
  8. Servera med sallad, majs, tomater, pommes frites och sås.

Anteckning

För bästa resultat på pommes frites bör du använda en mjölig potatissort då de ger en frasigare yta. För att få pommes som är härligt fluffiga på insidan och krispiga på utsidan är det viktigt att så mycket som möjligt av stärkelsen försvinner. Låt de därför ligga i vatten under natten och ta sedan upp och skölj och torka av dem.