Foto av Cupcakes med äpple och lönnsirap från WW ViktVäktarna

Cupcakes med äpple och lönnsirap

8
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Cupcakes med färskostglasyr med smak av lönnsirap och krispig äppletopping – riktigt läckert.

Ingredienser

Äpple

2 st

Margarin flytande 80%

125 g

Lönnsirap

130 g

Vaniljsocker

1 tsk

Ägg

2 st

Vetemjöl

200 g

Bakpulver

1 tsk

Kryddblandning

1 tsk, pepparkakskryddor

Äpple

2 st

Kanel

½ tsk

Färskost 7%

100 g

Margarin flytande 80%

30 g

Lönnsirap

1½ msk

Kryddblandning

½ krm, pepparkakskryddor

Instruktioner

  1. Skala och finhacka 2 äpplen. Lägg dem i en kastrull med lite kallt vatten. Sjud under lock på medelvärme i 8-10 minuter tills bitarna mjuknar. Ta bort från värmen, mosa grovt och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 190° (varmluftsugn 170°). Klä en muffinsform med 12 hål med pappersformar. Vispa margarin, lönnsirap och vaniljsocker tills allt har blandats väl. Tillsätt därefter äggen medan du fortsätter vispa.
  3. Vänd ner mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor tills du får en slät smet. Vänd sedan ner de mosade äpplena. Fördela blandningen i muffinsformarna och grädda i ugn ca 20 minuter. Låt svalna helt.
  4. Sänk temperaturen i ugnen till 120° (varmluftsugn 100°). Skiva 2 äpplen tunt. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg ut äppelskivorna i ett lager. Pudra över kanel och tillaga i ugn mellan 45 minuter och 1 timme tills de blivit spröda. Ställ åt sidan för att svalna.
  5. Blanda samman färskost, margarin, lönnsirap och pepparkakskryddor i en skål och ställ in i kylen en timme. Toppa cupcakesen med glasyr och en torkad äppelskiva.

Anteckning

Låt äppelflarnen svalna helt så att de blir krispiga innan du lägger dem på kakorna.