Foto av Curry- och salsakyckling med bulgur från WW ViktVäktarna

Curry- och salsakyckling med bulgur

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kyckling med curry, tacosås till och skivad banan på toppen. Har du bulgur till får du en fin vardagsrätt som kan överraska en "vanlig" dag.

Ingredienser

Bulgur, okokt

3 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

2 tsk

Curry

1 tsk, 1-2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Tacosås (salsa)

230 g, medium

Grönsaksbuljongtärning

1 st, 1-2 st

Broccoli

1 stånd

Banan

1 st

Instruktioner

  1. Tillaga bulgur enligt förpackningen. Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och klyfta lök.
  2. Hetta upp olja och lägg i curry, pressad vitlök och lök, fräs några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, tacosås, buljongtärning och kyckling. Sjud under lock på svag värme i ca 15 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela broccoli i buketter och koka hastigt i lättsaltat vatten. Servera kycklingen med bulgur, broccoli och skivad banan.
  5. Tips! Du kan byta ut bulgur mot ris eller andra gryn.